BEYKOZ CAM OCAĞI GEZİSİ

Ortaokul öğrencilerimiz Fen Bilimleri Dersi ve Eko Okul projesi kapsamında camın öyküsünü öğrenmek, camın geri dönüşümünü görmek için Beykoz’ da bulunan Cam Ocağı’na gittiler. İlk olarak boncuk yapım gösterisini izlediler. Boncuk yapım tekniğinin esaslarını, camın ve boncuk yapımında kullanılan diğer malzemelerin özelliklerini öğrendiler. Daha sonra kendilerine ayrılan amfide camın akışkan haldeyken fırından alınmasını, şekillendirilmesini ve üflenmesi gibi aşamalarını gözlemleyebildikleri çalışmaları izlediler. Merak ettiklerini sorup, öğrendiler. Son aşamada ise füzyon atölyesinde kare şeklinde renksiz düz cam ve renkli küçük cam parçalarını kullanarak kompozisyon çalışması yaptılar. Yaptıkları çalışmaların kendilerine tabak veya pano olarak gönderileceğini öğrenmek öğrencilerimizi oldukça sevindirdi.

Bu Haber 70 Defa Görüntülenmiştir.