BİNİCİLİK KULÜBÜ

Tarihi Milattan önce 4000 yılına kadar uzanan at biniciliği her yaştan insanın yapabileceği bir dış alan sporudur.

Binicilik pasif bir aktivite olmaktan uzak aktif yapılan faydalı ve eğlenceli bir spordur; kan dolaşımı ve solunum sistemini düzenler at üzerinde dik ve doğru bir duruş sergilenmesini sağlar.

Bu sporu yapabilmenin ilk şartı atları sevmektir. Diğer sporlara nazaran hayvan sevgisinin doyasıya yaşandığı binicilik başka bir canlıyla uyum içinde olma, uyanık olma ve acil durumlarla baş etme yeteneği geliştirir. Atı kontrol etme duygusu özgüveni artırır, risk alabilme duygusunu güçlendirir.

Okulumuzda açık ve kapalı manej alanlarında gerçekleştirilen binicilik derslerine Binicilik Antrenörü Zafer Altun liderlik etmektedir.