GEMUN

Aka Okulları; 11 Öğrencisiyle Amerika Birleşik Devletleri, Dallas Kenti Texas Eyaletinde Düzenlenen 2016 Gemun Konferansına Katıldı…

GEMUN Konferansı; dünya sorunlarının paylaşıldığı, çözümler sunulduğu bir platformdur. Öğrenci delegeler, fikirlerini özgürce belirtir, modern tartışma kültürü anlayışı öğrenir, değişik kültürlere, sosyo-ekonomik durumlara ve görüşlere sahip delegelerle bir araya gelir; açık görüşlü ve fikirlere saygılı bir ortamda tartışır; uluslararası politika ve dünya problemleri hakkında bilinçlenir ve çözüm önerisi üretirler.

Güncel konuların tartışılarak yasa tasarılarının oluşturulduğu platformda, öğrencilerimize Aka Okulları Genel Müdürü Sn. Zafer Erdoğan ve Aka Okulları Yabancı Diller Genel Koordinatörü Sn. Besime Erbilen rehberlik yaptı.

11–18 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen konferansın öğrenci komite dağılımı şu şekildedir:

Ghana Elçisi: Ayşenur Erdoğan

Ukrayna Elçileri: Serra Haşıloğlu ve Çağan Irmak Beyazkuş

General Assembly (Genel Kurul) Kutay Hacılar ve Atahan Efe Altunel

Human Rights Council (İnsan Hakları Konseyi) Serra Haşıloğlu

Economic and Social Council (Ekonomi ve Sosyal Konseyi) Mert Doğukan Atay

United Nations Environmental Programme (Birleşmiş Milletler Çevre Programı) Alya Miray Arpacı

World Health Organization (Dünya Sağlık Örgütü) Bengü Dağdeviren

United Nations Children’s Fund UKRAINE (Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu) Sena Melek

United Nations Children’s Fund GHANA (Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu) Ayşenur Erdoğan

Commission on the Status of Women (Kadın Hakları Komisyonu) Çağan Irmak Beyazkuş

Food and Agriculture Organisation (Gıda ve Tarım Örgütü) Seyire Şöhret

International Atomic Energy Agency (Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu) Gökçe Keskindemirci

Bu Haber 763 Defa Görüntülenmiştir.