İŞLEYİŞ
  • Anaokulunda eğitim saat 08.30’da başlar, saat 16.00’da sona erer.Anaokulumuzda saat 08.00-08.30 ve 16.00-17.30 saatleri arasında nöbetçi sınıf uygulaması  mevcuttur.

• Çocukların en geç 09.00’a kadar okulda olmaları beklenir.

• Çocukların okula günlük eğitimi aksatmayacak şekilde devam etmeleri sağlanması esastır.Ancak küçük yaş grubunda olan veya okula ilk kez başlayacak çocuklar için; sosyal uyum ve gelişim özelliğine göre günlük devam sürelerinde ilk ay esneklik sağlanır.(Geç gelmek,erken ayrılmak v.b.)

Oyuncak günü

Çocuklarımızın paylaşma davranışını pekiştirmek ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla her Cuma evden okula gelirken bir oyuncak (oyuncağın şiddet ve sihir içermeyen bir oyuncak olmasına dikkat ediniz.) getirmesini hatırlatınız..

Kitap Günü

Çocuklarımızın davranışını pekiştirmek ve okuma alışkanlığına katkıda bulunmak amacıyla her Çarşamba bir kitap (kitabın şiddet ve sihir içermeyen bir kitap olmasına dikkat ediniz.) getirmesini sağlayınız

Doğum Günleri

Okulumuzda doğum günleri Aralık ayının son günü “Yeni Yılım Yeni Yaşım” partisi ile okulumuzun çocuklarımız için hazırlayacağı pasta ile toplu olarak kutlanacaktır.

Haftanın Haberi

Sınıfta hazırlanacak haber köşesi için hafta sonları çocuğunuzla birlikte araştırarak çocuğunuz için uygun türde haberlerin üzerinde konuşarak ve haberi keserek okula göndermenizi rica ediyoruz.Bu haberi sınıfta arkadaş ve öğretmenleri ile paylaşarak köşemize asacak.

Getir Anlat Günü

Çocuklarımızın kendilerini ifade edebilmeleri,belli bir konu hakkında sohbet edebilmeleri ve gelişim alanında kazanım edinmelerini sağlamak amacıyla uygulanan bir etkinliktir.Sınıf listesi sırasına göre her Salı  günü bir çocuğumuzun evden sevdiği Onun için değerli bir objeyi (bir gezi sonucu edindiği bir bardak,kitap,giysi vb) okula getirmesini sağlayın.

Sürprizler

Çocuklarımız yıl boyunca arkadaşları ile çeşitli yiyecekleri paylaşmak isteyeceklerdir. Bu paylaşımların sağlık açısından taşıdığı riskleri düşündüğümüz de bir sınırlama getirme gerekliliğini hissetmekteyiz.Şeker,çikolata,gofret türü yiyecekler yerine ceviz içi, fındık içi, kuru kayısı, kuru üzüm (yer fıstığı alerji riski taşıdığı için kabul edilmeyecektir) gibi sürprizleri paylaşmaları için çocuklarımıza rehberlik etmenizi önemle rica ederiz.

Gün içerisinde yine çocuklarımızın gelişim alanlarını destekleyici çeşitli aktiviteler yer alır. Her gün yabancı öğretmen eşliğinde İngilizce çalışmalar yapılır. Drama, resim, müzik, bilgisayar, beden eğitimi, bale,modern dans, halk oyunları çalışmalarımız branş öğretmenlerimizce yaptırılır.  Çocuklarımızın okul içinde öğrendikleri bilgilerin dış dünyada nasıl kullanıldığını gözlemlemeleri ve de değişik mekanlarda birlikte keyifli vakit geçirmeleri için ünitelerle bağlantılı geziler düzenlenir.