MATEMATİK YARIŞMASI

T.C.

BAHÇELİEVLER KAYMAKAMLIĞI

ÖZEL AKA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

İSTANBUL İLİ AVRUPA YAKASI BAHÇELİEVLER, BAKIRKÖY, GÜNGÖREN, KÜÇÜKÇEKMECE, BAĞCILAR, BAYRAMPAŞA İLÇE İLKOKULLARI OKULLARI ARASI (4.SINIFLAR)

1. MATEMATİK ORGANİZASYONU VE YARIŞMASI

A ) AMAÇ:

Ev sahipliği yapacağımız bu yarışmanın amacı; matematik bilimine ilgiyi arttırmak, öğrencinin matematik sevgisini pekiştirmek, kendine güven duygusunu geliştirmek, okulunu temsil etme bilincini kazandırmak, öğretmenlerle eğitim ve öğretimde iyi örnekleri paylaşmak ve üstün yetenekli öğrencilerin eğitim ve öğretimi hakkında bilgi paylaşımında bulunmak.

B ) KATILIM KOŞULLARI:

Tüm Resmi ve Özel İlkokulların İlkokul 4.sınıf öğrencileri katılabilecektir. Düzenlenecek Matematik Organizasyonu kapsamında 4.sınıflara yönelik olarak yapılacak Matematik Yarışmasında her okulu okul yönetimince belirlenecek 3 (Üç) öğrenci ve öğrencileri temsilen 1 (Bir) öğretmen katılabilir. Matematik yarışması toplam katılım sayısı göz önünde bulundurularak kişisel başvuru ve katılıma da açılabilecektir. Bu durumla ilgili duyuru 24 Nisan 2017 Pazartesi gününden itibaren okulun web sitesinden ilan edilecektir.

C ) KAPSAM:

A ) ÖĞRENCİLERE YÖNELİK: 40 sorudan ( 25 Soru 1.Bölüm, 15 Soru 2.Bölüm olmak üzere ) matematik yeteneklerini ölçmek ve öğretmenlerine öğrencilerin düzeyi ile ilgili bilgi bildiriminde bulunmak amacıyla bir sınav uygulanacaktır.

• Süre 120 dakikadır. I.Bölümün her bir sorusu 1 puan, II. Bölümün her bir sorusu 2 puan değerindedir.
  • Yarışma soruları İlkokul 4. sınıf matematik müfredatı ve TÜBİTAK yarışmaları paralelinde olacaktır.
  • Yarışma başlangıcından itibaren ilk 30 dakika içinde öğrencinin sınavdan ayrılmasına izin verilmeyecektir.
  • Puanlama yapılırken doğru cevapların sayısından yanlış cevapların üçte biri düşülecektir.
  • Yarışma esnasında cetvel, pergel, hesap makinesi gibi yardımcı araçlar kullanılmayacaktır.

B ) ÖĞRETMENLERE YÖNELİK:

1 )  Üstün Yetenekli Öğrenciler ve Eğitimleri Konulu Seminer

2)   Ulusal ve uluslararası matematik olimpiyatları tanıtımı

D ) OKUL MÜDÜRLÜĞÜNCE YAPILACAK İŞLER:

1) Yarışmaya ev sahipliği yapacaktır.

2) 21 NİSAN 2017 CUMA günü akşamına kadar yapılacak müracaatları kabul edecektir.

3) Etkinlik Kapsamında yapılacak sınav soruları Özel Aka İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi Matematik Zümre Koordinatörlüğünce hazırlanacaktır.

4 ) Sınav sonuçları aynı komisyon tarafından değerlendirilecektir.

5 ) Sonuçlar 03 Mayıs 2017 Çarşamba günü okulun web sitesi üzerinden duyurulacaktır.

6 ) Ödül Töreni 09 Mayıs 2017 Salı günü saat 10.00’da  Aka Koleji Bahçelievler Yerleşkesi konferans salonunda yapılacaktır..

E ) ÖDÜLLER:

1 ) Yarışmada 1’ inciye  iPad Pro 32 GB + Mülakat Sonucu Eğitim Bursu, Öğretmenine Tam Altın

2 ) Yarışmada 2’ inciye iPad Air 32GB+ Mülakat Sonucu Eğitim Bursu Öğretmenine Yarım Altın

3 ) Yarışmada 3’ üncüye iPad Mini 2 32GB+ Mülakat Sonucu Eğitim Bursu  Öğretmenine Çeyrek Altın

4 ) Yarışmada  ilk 3 dereceye giren öğrencilere altın 4-9 arası olan öğrencilere gümüş , 10-18 arası olan öğrencilere bronz madalya verilecektir.

5 ) Yarışmada dereceye giren okullara plaket verilecektir.

F ) SON MÜRACAAT TARİHİ: 21 NİSAN 2017 Cuma Saat 17.00’a kadar (Müracaatlar Bahçelievler Özel Aka İlkokuluna  e- mail yoluyla yapılacaktır.

e- mail  akamat@akakoleji.k12.tr

SINAV TARİHİ:  29 NİSAN 2017 CUMARTESİ SAAT:  10.00

SINAVIN YAPILACAĞI MERKEZ:

Özel Aka Koleji: Bahçelievler Mahallesi Radyum Sokak No:21 Bahçelievler / İstanbul (0212) 557 27 72

NOT: Başvuru formu ekte ve okulun aşağıdaki web adresinde sunulmuştur.

ADRES: Bahçelievler Mahallesi Radyum Sokak No:21 Bahçelievler / İstanbul

3 ) Ödül Töreni

4 ) Teşekkür Konuşması

5 ) Kapanış

Bütün katılımcılara şimdiden üstün başarılar diler, en içten sevgi ve saygılar sunarız.

ORGANİZASYON YÜRÜTME KOMİTESİ

1 ) Zafer Erdoğan                             Genel Müdür

2 ) Cihan Aytekin Bayvaçça              Özel Aka İlkokulu Müdürü

3 ) Nusret Fırat Dalbeler                   Özel Aka Ortaokulu Müdürü

4 ) İhsan Küçük                               Özel Aka Lisesi Müdürü

5 ) Nergiz Fidan                               Matematik Öğretmeni Zümre Başkanı

6 ) Sonat Şahin                                Matematik Öğretmeni Zümre Başkanı

7 ) Didem Us Ceylan                        Matematik Öğretmeni

Katılım Başvuru Formu ektedir. Ek-1

Bu Haber 3162 Defa Görüntülenmiştir.