REHBERLİK

AKA ANADOLU VE GENEL LİSE REHBERLİK ÇALIŞMALARI
Sınıflara yönelik Rehberlik Çalışmaları

Rehberlik ve Psikolojik Danışma; bireye, kişisel sorunlarının çözümünde en iyi verimi alabilmek için gerekli olan bilgileri sağlayan, kişinin isteklerini ve imkanlarını, çeşitli özelliklerini tanımasına yardımcı olan, sürekli bir hizmet alanıdır. Çocuğun okul yaşamına başlaması ile birlikte, psiko-sosyal, bilişsel ve fizyolojik gelişim sürecini desteklemek amacı ile çalışmalarını sürdürür.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma'nın sağlıklı bir biçimde yürütülebilmesi için, öğrenci-öğretmen-veli işbirliğinin sağlanması gerekmektedir. Psikolojik Danışmanlar; sadece sorun yaşayan öğrenciler ile değil, tüm öğrencilerle çalışırlar.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimimizin ilkeleri; işbirliği, gizlilik, tarafsızlık, bireye saygı, bireysel farklılıklara saygı, süreklilik, gönüllülük ve güvendir.

ÇALIŞMALARIMIZ
Öğrenciye Yönelik Çalışmalar
-Oryantasyon çalışmaları
-Öğrenci tanıma çalışmaları