SAĞLIK

Okulumuzda acil müdahalelere hizmet veren revirimiz, gün boyu okulda bulunan hemşiremiz çocuklarımıza hizmet sunmaktadır.

Acil müdahale gerektiren durumlarda öğrenci, öğretmen ve sağlık birimi yetkilisi tarafından en yakın sağlık merkezine veya hastaneye ulaştırılır ve aynı anda veli öğrencinin durumuyla ilgili bilgilendirilir.

Hasta çocukların, diğer çocukların sağlığını da olumsuz etkileyeceği düşünüldüğünde okulda bulunmaları uygun değildir.Nekahat döneminde ilaçların üzerine isim ve doz bilgileri yazılarak gönderilmesi önemlidir.

Ev ortamında yaşayan çocukların okulların başlangıcı ile birlikte toplu yaşamaya başlaması çocuklarda ilk aylarda hastalıklara sık yakalanma riskini oluşturabilir.Ancak zaman geçtikçe çocuklarda hastalık sıklığı azalır ve bağışıklık sistemi gelişir.Bu noktada düzenli sağlık kontrolleriniz bizim içinde önemlidir.

Çocukların ateşli veya keyifsiz olduğu durumlarda evde kalıp dinlenmeleri kendi sağlık yaşantıları ve arkadaşlarının sağlık yaşantıları açısından önemlidir.