SPOR

AKA Koleji öğrencilerinin, anaokulundan lise son sınıfa dek; kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda ilgileri doğrultusunda ve yeteneklerine göre aktif ve sosyal olmaları hedeflenir.

Aka Anaokulu'nda çocukların kas gelişimlerini desteklemek ve koordinasyon becerilerini geliştirmek amacıyla düzenli olarak sportif eğitim programları uygulanmaktadır. Anaokulunda verilen jimnastik eğitimi çocukların fiziksel olarak daha sağlıklı ve sportmen bireyler olarak yetişmesini sağlamaktadır.

Çocuklar okul yüzme havuzunda uzman eğitmenler eşliğinde yüzmeyi öğrenirler. Ayrıca doğal buz pistimizde buz pateni temel  eğitimini alırlar.Beden eğitimi derslerinde her hafta farklı parkurlar ve farklı spor dalları ile ilgili demo dersler yaparlar.