AKA OKULLARI TÜRK BAYRAĞINI ZİRVEYE TAŞIDI

AKA OKULLARI ÇEK CUMHURİYETİ’NDE TÜRK BAYRAĞINI ZİRVEYE TAŞIDI.

XV. ULUSLARARASI BİLİM TEMELLERİ URFODU BİLGİ YARIŞMASI

XV. Uluslararası Bilim Temelleri Urfodu Bilgi Yarışması Rusya Federasyonu Ural Federal Öğretmen evi tarafından Matematik, Coğrafya, Biyoloji, Fizik, Kimya, Almanca ve İngilizce branşlarında düzenlenmekte ve Uluslararası alanda Beyaz Rusya, Bulgaristan, Çek cumhuriyeti, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya Federasyonu, Türkiye ve Çin cumhuriyeti ülkelerinin katılımı ile gerçekleşmektedir. Aka Okulları Bilim Temelleri Bilgi Yarışmasına 09-13 Nisan Tarihleri arasında Uluslararası sınav merkezlerinden Çek Cumhuriyeti’nin Prag şehrin de Matematik ve Biyoloji dalından katıldı.

Yarışma sonucunda;

Matematik dalında

6. sınıf öğrencimiz; Eymen AKSOY Altın madalya

6.sınıf öğrencimiz Ekin GÖKER 1.lik diplomasi

8. sınıf öğrencimiz Sena MELEK 1.lik diplomasi

10.sınıf öğrencimiz Burak BERK 1.lik diplomasi

Biyoloji dalında

6.sınıf öğrencimiz Behzat Eren CEYLAN altın madalya

6.sınıf öğrencimiz Nehir KOCAGİL Bronz madalya

6.sınıf öğrencimiz Yavuz Selim ALBAYRAK 2.lik diplomasi ile ülkemizi temsil ettiler.

Çorlu Aka Kolejinden Matematik alanında 5 öğrenci ile katılan okulumuz 2 birincilik ödülü; 1 ikincilik ödülü kazanmıştır. Sınava katılan tüm öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutlar, emeği geçen öğretmenlerimize ve bizlere destek veren tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Hürriyet Gazetesi haber linki : http://www.hurriyet.com.tr/egitim/pragdan-odulle-donduler-41194067

Bu Haber 307 Defa Görüntülenmiştir.