DENEME SINAVLARI

Günümüzde en çok tartışılan konulardan biri eğitim sistemimiz ve sınavlardır.

Eğitim, istenilen davranışları kazandırmak ve istenmeyen davranışları ortadan kaldırmak olarak tanımlanabilir. Bu süreçte eğitimin başarılı olup olmadığı, hedef davranışların hangilerinin gerçekleştiği, öğrenme eksikliklerinin olup olmadığı gibi soruların yanıtlarını ölçme değerlendirme sistemi vermektedir.

Yapılan araştırmalara göre sınavlarda başarılı olan öğrenci ile olamayan öğrencilerin en büyük farkı zaman kullanımı olduğu söylenmektedir.

Biz Aka Koleji olarak;

* Zamanı iyi kullanan öğrenciler yetiştirmek,

* Eksikleri hızla tespit edip, telafi etmek

* İyi bir sınav stratejisi oluşturmak

* Öğrencilerimize sınav tecrübesi kazandırmak amacıyla;

Sınava hazırlık çalışmaları sırasında deneme sınavları ve konu tarama testleri uygulanarak öğrencilerimizin ders gelişimlerini analiz edilip eksiklerin giderilmesi sağlanmaktadır.

Okulumuzda yapılmakta olan deneme sınavları, üniversiteye giriş sınavları niteliğinde hazırlanır ve uygulanır. Yapılacak değerlendirme işlemi sonucunda öğrencilerin puanları hesaplanır, sınav sonuç analizleri öğretmen, öğrenci ve velilerimizle paylaşılır.