GEMUN-MUN

Model Birleşmiş Milletler (Model United Nations) ile Aka Koleji öğrencileri Birleşmiş Milletlerin işleyişini öğrenirler. Ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı bu oluşumda öğrenciler dünya sorunları için görüşme ve tartışma yoluyla çeşitli çözümler ortaya koyarlar.

Ulusal ve uluslararası konferanslarda yer alarak genç beyinlerin dünya barışı için çalışan bilinçli ve sağduyulu olmaları hedeflenir.

Uluslararası eğitim mecralarını yakından takip eden Aka Okulları 2016-2017-2018 yıllarında Amerika’da düzenlenen Model Birleşmiş Milletler Konferansına (GEMUN) Türkiye’den katılan tek okul olmuştur. Akılcı ve yenilikçi çözüm taslaklarıyla ülkemizi ve okulumuzu en güzel şekilde temsil eden öğrencilerimiz “En iyi Elçi Konuşması” ve “Barış” ödülünü almaya hak kazanmışlardır.