OKUL KAMPÜSÜ

Fiziksel Yapı
1999 – 2000 Eğitim öğretim yılında hizmete açılan okulumuz 12.000 metrekarelik alan içersinde, 74 derslik ve ortak kullanılan mekânlara sahiptir.Fonksiyon planlaması ve iç donanım özellikleri (biçimler, ölçüler, renkler vs.) tamamen dünya standartlarına uygundur. Planlamada çocuk ve öğrenci psikolojisi de önemli ölçütlerimizden biri olmuştur.

AKA Koleji binası, zemin etüdü yapılarak, en yeni tekniklerin kullanılmasıyla depreme dayanıklı olarak inşa edilmiştir.

Sınıflarımız 24 kişilik sıralardan oluşmaktadır. Koridorlarımızda her öğrencinin kendisine ait dolapları yer almakta ve öğrenciler ders değişimlerinde tüm eşyalarını bu dolaplarda muhafaza etmektedirler.

AKA Koleji, öğrencilerine teneffüs sürelerinde geniş koridorlar; okul girişinde yer alan okul bahçe alanı; çok sayıda basketbol potalarının bulunduğu ilave oyun sahası ile rahat gezi ve oyun alanları sunar.

Spor Salonumuz
Spor Salonumuz, standartlara uygun ölçüleri ile futbol, voleybol, basketbol, badminton, hentbol ve diğer salon oyunları için uygun normlarda olup, öğrencilerin bireysel ve takım oyunlarına katılımına imkan tanımaktadır. Ayrıca 5 kulvardan oluşan yarı olimpik yüzme havuzumuzda öğrencilerimizin su sporlarını öğrenmeleri ve eğlenceli vakit geçirmeleri sağlanmaktadır.

Spor salonumuz, 600 öğrenci kapasiteli tribünü, yeterli sayıdaki soyunma odaları, mükemmel ses düzeni ve havalandırma sistemi sayesinde okullar arası müsabakalar için uygun bir mekândır.

AKA Koleji Kütüphanesi
Kütüphanemiz, okulumuzun en gözde mekânlarından birisi olarak tasarlanmıştır. Sessizlik ve aydınlığın buluştuğu, okumayı ve araştırmayı sevdiren bir mekândır.

Her geçen gün çoğalan arşivi ve yeni yayınlanan kitapların kütüphaneye kazandırılmasıyla kütüphanemizin güncel bir biçimde zenginleşmesi sağlanmaktadır.
Kütüphanemiz süreli yayınlar sayesinde çeşitli alanlardaki gelişmelerin izlenmesine de imkân sağlamaktadır.

Rotasyon Sistemi
Özel AKA Okulları'nda ortaokuldan 12'nci sınıfa kadar ‘Rotasyon’ sistemi uygulanmaktadır. Öğrenciler ders programlarına göre öğretmenlerin sınıflarına girerek ders yaparlar. Okulumuzda bulunan öğretmenlerimizin kendi sınıfları bulunmaktadır.

Oturma Düzenleri
Sınıflarımız maksimum 24 kişiliktir. İlkokul 1-4'üncü sınıflar arası dönemde gurup oturma düzeni uygulanır. Beşinciı sınıftan itibaren öğrencinin kendisine ait tek kişilik bir sırası ve sandalyesi bulunmaktadır. Sınıflarımız farklı türlerdeki grup ve bireysel çalışmalara için uygun olarak dizayn edilmiştir.

Laboratuarlar
Modern laboratuarlarımızda son teknoloji ürünü deney araç ve gereçleri ile öğrencilerimiz, teorik olarak edindikleri bilgileri deneyler yaparak ve yaşayarak etkin bir şekilde öğrenirler. Öğrencilerimiz laboratuar derslerinde yaptıkları deneyleri dikkatli bir şekilde gözlemleyerek raporlandırırlar.Deneyleri kendileri yapan öğrenciler bu şekilde kalıcı, ezberden uzak bilgiler elde etmektedir.

Amacımız laboratuarların derslerde en etkin biçimde kullanılması ile ezberden uzak, gözleme dayalı ve yaşayarak öğrenmeyi gerçekleştirmektir. Ayrıca, öğrencilerimizi bilimin önemini kavramış, bilimsel düşünen, toplumsal ve teknolojik gelişmeleri izleyen ve bunlara katkı sağlayan; sorumluluk sahibi ve özgüveni olan nitelikli bireyler olarak yetiştirmektir.