TEKNOLOJİ TÜM SINIFLARDA

CPS
Eğitimde, ölçme – değerlendirmenin yeri tartışmasız olarak birinci sırada yer almaktadır. Aka Koleji’nde öğrencilerin sınıf içerisindeki anlık konu anlama ölçümleri, dersin son on dakikasında sorulan belirleyici soruları öğrencilerin ellerinde bulunan CPS Clicker’lar ile cevaplamaları ile yapılır. Ölçme değerlendirme üzerinden bilimsel olarak yorumlanan sonuçlar anlamanın yüzdelik başarı oranı hakkında bilgi vererek öğrencilerin ders içerisinde konu tekrarına ihtiyaç duyup duymadığı belirlenir. Sonuca göre öğrencinin gün sonunda etüde kalması sağlanır ve veli bilgilendirilmesine başvurulur.

Genel hatlarıyla bir sınıf - amfi eğitim düzeneği olan CPS tüm öğrencilere kendilerine yöneltilen soruları interaktif bir cihaz vasıtasıyla yanıtlama olanağı sunar. Toplanan yanıtları çok kısa bir zaman içerisinde değerlendirir ve ekrana yansıtır. Böylece tüm öğrencilerin ilgisini canlı tutar ve katılımcı bir öğrenim ortamı oluşturur.CPS öğretmenleri öğrencilerle, öğrencileri de öğrenmeyle bağdaştırır.

Sınıflarımızda interaktif bir eğitim ortamı hazırlayarak her bir öğrencinin eğitim içeriklerimizle katılımcı bir ilişki kurmasını sağlayarak, sınıf içerisinde sessiz kalmayı tercih eden öğrencilerimiz dahi yönelttiğiniz her soruya korku ve utangaçlık duymadan yanıt verirler. Bu sayede anlık geri bildirimler ışığında öğretmenlerimiz anlattıkları konuyu pekiştirilmek ya da bir başka konuya geçmek konusunda güvenle karar verebilmektedirler.

CPS Yazılımı
CPS RF ve alıcıyla öğrencilerden toplanan yanıtlar anında veri bankasına aktarılır. Bu güçlü aygıtla sınıfın herhangi bir bölümünden kolayca derse katılabilinir.Clicker 3 satır LCD ekranı sayesinde çoktan seçmeli sorular haricinde 12 karaktere kadar nümerik değer girmenize olanak tanır.Sembol butonları sayesinde de zorluk derecesi yüksek matematik ve fizik sorularını bile kolaylıkla cevaplandırabilmektedir.

Clicker ve alıcılar programa tanıtabilir ve USB girişiyle bilgisayarınıza direkt bağlanabilmektedir. Clickerlar vericiye radyo dalgalarıyla ulaştığından aygıtların bağlantısı kesintisizdir. Clicker alının görülmediği bölgeler ya da 65 metre mesafeden sorunsuz olarak çalışır.

Smartboard ve Uygulamalar
   Okulumuzda sınıf içerisinde ve tüm laboratuarlarda Akıllı Sınıf Sistemi uygulanmaktadır. Öğretmen ve öğrencilerimiz sınıf içerisinde bilgisayar, internet, projeksiyon ve akıllı tahta imkanlarından yararlanmaktadır.

Aktif Öğrenme ile Başarıyı Yakalamak
SMART Board interaktif beyaz tahtanın, sınıf ortamında bir web sitesini keşfederken, bilimsel bir sunum yapabilecekleri veya sanal bir eğitim gezisi yapabilecekleri büyük, interaktif bir ekranı vardır. Sorgulamaya dayalı öğrenimi dinamik bir sınıf deneyimi haline getirdiğinden, öğrencilerimizin motivasyonunu ve performansını arttırmamıza yardımcı olur. Bu deneyimin kilit noktası dokunmaktır.

Tüm Öğrencilerimize Ulaşmak
SMART Board interaktif beyaz tahta, görerek ve dokunarak daha kolay öğrenenlerin ihtiyaçlarını karşılar. Öğrenciler büyük, canlı görüntüler görür ve harfleri, rakamları, kelimeleri ve resimleri parmaklarıyla taşıyarak materyalle fiziksel olarak etkileşim halinde olurlar. Özel eğitim gerektiren öğrencilerimiz bilgileri kolaylıkla görebilir ve okuyabilir. Fare kullanmanın gerektirdiği ince motor becerilerine ihtiyaç duymak yerine yüzeye dokunabilirler. Derse gelmeyen kaçıran veya tekrar isteyen öğrencilerimize tahta üzerinde dijital kayıt alarak ev ortamında tekrar tekrar çalışmalarını sağlamaktadır.